You need to upgrade your flash player

Geschiedenis


De geschiedenis van H.G. Heezen bv begint in 1950 als Cor en Henk Heezen, gesteund door hun echtgenotes Nel en Ellie, aan de Putselaan 71 en 106, 2 groentewinkels overnemen om naast de verkoop van Aardappelen, groenten en fruit vanuit hun ventwagens wat meer vastigheid op te bouwen.

De firma Gebroeders Heezen ging uit elkaar toen Cor in 1956 in het nieuw te bouwen Zuidwijk aan de Schere 5 zijn eigen winkel opende.

In 1955, ten tijde van de tentoonstelling E 55, was Henk voorzichtig begonnen met het schrappen van aardappels ten behoeve van de Verse Frites kraam op het tentoonstellingsterrein in het Park. 15 jaar later werd de winkel op 106 verbouwd tot aardappelschrap ruimte.

Naast de bekende open Bedford beschildert met fruitschaal en groen-wit lint deed in 1970 Mattie Heezen met een Toyota busje zijn intrede in de zaak van zijn ouders.


Renovatie van de Afrikaanderwijk deed in 1990 Pa, Mat en de inmiddels ook tot de zaak toegetreden 2e zoon John besluiten de winkels voorgoed te sluiten en hun bezigheden voort te zetten vanuit een nieuw bedrijfspand aan de Olympiaweg 256.

In 1997 moeten we voorgoed afscheid nemen van naamgever en boegbeeld van de zaak, Henk Heezen. Nog steeds vragen er mensen op de markt naar die man in zijn grijze stofjas op klompen.

Ook in Zuidwijk zijn de activiteiten inmiddels al weer geruime tijd voortgezet door de volgende generatie Heezen's.

Aan de Olympiaweg is het schillen van de aardappels volledig geautomatiseerd. HACCP doet zijn intrede en ook aan de milieueisen wordt dmv een revolutionaire waterzuivering volledig voldaan. Hier geen stapels emmers meer op straat en soms op het fietspad.

Inmiddels rijden er 6 koelwagens naar alle uithoeken van Zuid-Holland en even daarbuiten om de diverse snackbars en restaurant van vers geschilde aardappels, groenten en fruit te voorzien. Nog steeds getooid met een geschilderde fruitschaal met groen/witte linten, zoals u weet de kleuren van de Rotterdamse vlag.

Mocht u oude foto's of verhalen hebben met ons bedrijf als onderwerp, stuur ze ons. Wij plaatsen ze graag op deze pagina.